Rejser og hestehold

Rejser og hestehold

4. juli 2019 0 Af Julie Hansen

Ja, selv overskriften klinger ikke rigtigt, vel? Ferie.. Hmm, måske næste år? Jeg tror absolut ikke jeg er den eneste hesteejer der får en smule koldsved når vi begynder at snakke rejser. Men når der er gruppepres fra familien, så er det svært at snige sig til at blive hjemme. Men hvad gør man lige ved hesten og gården, nu når man vender snuden sydpå? Jeg var på ferie her i starten af sommeren, og her får du min opskrift på hvordan vi klarede det med heste og gården. 

Hestene

En kollega spurgte mig, om jeg da ikke bare kunne få en hestetosset teenager til at cykle ud og give vand og mad en gang i døgnet? Heste passer jo stort set sig selv, hvis bare der er græs! Og der kan min kollega selvfølgelig have ret. Der er mange der holder hest på en mere simpel måde end mig. Sådan ser verdenen bare ikke ud, når man har en hest som Bo.

Bo har en lidt lunken historik med hensyn til kolik, så det er helt udelukket at han bare kan gå og passe sig selv på marken imens jeg er på ferie. Der er ret stramme foderregler for ham, og det er vigtigt at han altid kan komme til grovfoder. Siden jeg fik ham hjem, har han ikke haft kolik (7-9-13). Det er dog ikke kun vigtigt at han får det rette at spise. Han skal også lave noget.

Derfor faldt valget på, at sende Bo på vandbåndsferie ved GB Dressage. GB Dressage drives af Gitte Mors Burgaard, som også er min dressurtræner (i de perioder hvor vi faktisk er ridende). Gitte kender Bos historie lige fra tarmslyng til kissing spines operation, så hun ved lige præcis hvilke hensyn der skal tages. Hos Gitte gik Bo på vandbåndet en gang om dagen, og fik en masse timer på fold. Det var en glad, slankere og mere trimmet hest jeg fik hjem igen, efter bare en god uge på vandbånd. Det er vildt så meget det giver, og jeg kan mærke at det gør en stor forskel for en ryghest som Bo!

Så er endnu et feriebarn hoppet i poolen 🤗 ring eller skriv hvis vi også skal passe din hest 20485911

Slået op af Gitte Mors Burgaard i Fredag den 21. juni 2019

Imens Bo var på arbejdslejr hos Gitte, tog Mill hjem på ferie hos sin ejer Lucca. Mill lever jo det lidt dovne selskabsliv hjemme hos mig. Så han kom også en smule på arbejde med gåture, hygge på ridebanen men fik også en slapper på de store græsfolde.

På trods af jeg tror begge hestene havde haft gode ferier, var der også stor gensynsglæde da de to hestedrenge så hinanden igen <3

Hunden

Nicky, vores store, skønne , schæfer, plejer at blive passet af mine forældre når vi skal noget. Nicky er lidt speciel, og ikke altid glad for at være alene hjemme, og især ikke steder han ikke kender så godt. Da mine forældre nu skulle med på ferie, var den mulighed der ikke. Så Nicky pakkede ligesom os kufferten, og tog med på en køretur til Italien. Det var varmt for en stor hund i Italien, men han klarede det godt, og fik også dyppet poterne i Gardasøen.

Kattene

Ja… Vores to søde katte, Svensson og Carlo, skal jo forestille at være hårde staldkatte. Det er de bare ikke.. Tidligere i år blev den ene kat angrebet af en gammel staldkat fra en nabogård, fik en seneskade og blev kradset til blods. Kort tid efter gik det ud over den anden, som også blev kradset til blods. Mine nerver kunne ikke klare at de små pjok skulle udsættes for udekattelivet, uden indgang til huset en hel uge. Så vores kære små katte kom på en fin nærliggende kattepension imens vi var væk. De havde været søde og artige, og taget lidt på imens vi var væk, så det var rigtig fint.

Gården

Selvom gården jo var praktisk talt rippet for dyr, da vi var klar til afgang. Alligevel havde jeg en sød veninde, som lige kiggede efter det sidste imens vi var væk. Hun gav vores udekat mad og vand (ja vi har så en halv-vildkat i stalden), sørgede for blomsterne, og så til at alt var ok et par gange imens vi var væk.

Økonomi

Når man får passet dyrene ude af huset imens man er på ferie koster det selvfølgelig noget. Derfor er man nød til at regne dyrenes ophold med ind i feriebudgettet. Så bliver ferien lige lidt dyrere, men for mig giver det ro, at vide at der er nogle dygtige folk som passer på dyrebørnene imens vi er væk.